Press Release

Osta HUUSK veitset äärimmäisellä alennuksella (ei vitsi)

Japani on maailmankuulu osaavasta sepäntaidostaan, jolla on pitkät perinteet erityisesti miekkojen valmistuksessa. Ei kuitenkaan tiedetä tarkalleen, milloin ammattikokin veitset ovat syntyneet. Niiden alkuperän uskotaan kuitenkin ulottuvan 1400-luvulle. Tänä aikana japanilaista taistelumiekkaa nimeltä katana kehitettiin yhä pidemmälle.

▶ Klikkaa tästä ja tilata HUUSK äärimmäinen alennus

Teriä valmistettiin kaikkia mahdollisia kokoja. On mahdollista, että pieniä teriä käytettiin myös ihanteellisena välineenä ruoanvalmistuksessa. Näin japanilaisia kokkiveitsiä optimoitiin entisestään, ja erilaisia terämuotoja suunniteltiin erilaisiin tarpeisiin. Nykyään japanilaiset keittiöveitset ovat terävimpiä ja parhaita välineitä ruoanvalmistukseen.

Huusk veitsitesti, luokitus ja kokemus

Laitoimme Huuskin japanilaisen veitsen mikroskoopin alle ja julistimme sen testivoittajaksi yksityiskohtaisen tarkastelun jälkeen.

  • Perinteinen japanilainen taonta
  • Yleisveitsi kaikkiin keittiön tehtäviin
  • Käteen hyvin istuva – erinomainen hallinta ruokaa leikattaessa.
  • Erinomainen laatu ensiluokkaisten materiaalien ansiosta (teräs ja tammi).
  • Käsintehty, tiukka laadunvalvonta
  • Erittäin terävä
  • Erittäin hyvät arvosanat ammattilehdissä, foorumilla ja Youtubessa olevilta kokeilijoilta.
  • Arvosana: 5 / 5 tähteä – [⭐⭐⭐⭐⭐]
  • Huomio: Lyhyen aikaa 70 % alennus verkkokaupassa.

Osta HUUSK Original veitset

▶  ▶  HUUSK-tilaukseen alkuperäisessä verkkokaupassa

Huusk Japanilaiset veitset Kokemus

Japanilaisilla kokkiveitsillä amatööri- ja ammattikokit voivat leikata erilaisia ruokia puhtaasti ja helposti. Ne vakuuttavat ainutlaatuisella terävyydellään ja tarkkuudellaan. Lisäksi ne ovat erittäin kestäviä. Tämän vuoksi japanilaisia keittiöveitsiä pidetään korvaamattomina apureina kotikeittiössä. Jokainen, joka on koskaan valmistanut ruokaa tällä keittiötyökalulla, ei halua luopua siitä koskaan.

Millaisia ja minkä muotoisia japanilaisia veitsiä on olemassa?

Länsimaisten lisäksi myös japanilaisia kokkiveitsiä on erimuotoisia ja -kokoisia eri tehtäviin. Keittiössä yleisimmin käytetyt muodot ovat Deba, Santoku, Yanagiba, Usuba ja Nakiri.

Deba

Deba on veitsi, joka on toiselta puolelta hiottu. Sitä käytetään pääasiassa lihan ja kalan leikkaamiseen. Seppä on usein allekirjoittanut sen terään käsityötaidon merkin.

Santoku

Santoku viittaa kolmeen hyveeseen, jotka kuvaavat tämän veitsen yhtä hyviä leikkausominaisuuksia vihanneksille, kalalle ja lihalle. Santoku-veitsi on todellinen yleiskäyttöinen veitsi, joka on teroitettu molemmilta puolilta. Koska sitä on niin helppo käsitellä, sitä voidaan käyttää samalla tavalla kuin eurooppalaista kokkiveitsiä.

Yanagiba

Yanagiba tunnetaan myös nimellä sashimi- tai sushiveitsi. Kapean ja pitkän terän, jossa on yksiteräinen reuna, ansiosta se on ihanteellinen raa’an kalan tai lihan leikkaamiseen.

Usuba ja Nakiri

Näissä kahdessa veitsityypissä on ohut ja suora terä, joka soveltuu salaatin, kaalin, kurpitsan, sellerin ja muiden suurempien vihannesten leikkaamiseen. Usuba on jauhettu toiselta puolelta, mutta Nakiri on jauhettu molemmilta puolilta.

▶ Klikkaa tästä ja tilata HUUSK äärimmäinen alennus

Kuinka usein Huusk-veitset on teroitettava?

Jopa korkealaatuiset japanilaiset keittiöveitset kuluvat ajan myötä. Jos tätä tärkeää työkalua ei teroiteta ajoissa, jopa tomaattien, paprikan tai sipulin kaltaisten elintarvikkeiden leikkaaminen vaatii enemmän energiaa. Jos veitsi ei enää pysty leikkaamaan tomaattia sen jälkeen, kun olet vetänyt sen pois tomaatin yli painamatta, on tullut aika teroittaa se.

Tähän soveltuu erityisesti japanilainen yhdistelmäkivi, jonka karkeus on 300-1 000. Mitä tylsempi keittiöveitsi on, sitä karkeampi sen on oltava. 1000 riittää teroituksen uusimiseen, kun taas 300 riittää hyvin tylsille veitsille. Ennen vesikiven käyttöä se on liotettava vedessä. Laita kivi kokonaan veteen kymmeneksi minuutiksi. Tämän jälkeen kokkiveitsi voidaan asettaa vesikivelle 15-20 asteen kulmaan.

Puukkoa pidetään oikealla kädellä, kun taas terän takaosa kiinnitetään vasemmalla kädellä. Vedä sitten terä työntävällä liikkeellä irti rungosta. Heti kun saavutat hiomakiven etuosan, veitsen voi vetää taas itseään kohti ilman painetta. Näin voit liu’uttaa veistä muutaman kerran vesikiven yli. Hiomaliete muodostuu teroituksen aikana. Se varmistaa, että veitsen terä saa takaisin entisen terävyytensä.

Jotta liete muodostuisi, hiomakivi on pidettävä jatkuvasti kosteana. Kun hiomakivelle laitetaan toistuvasti hieman vettä, se jäähdytetään samalla. Veitsi ei kuumene liikaa teroituksen aikana. Tee sama selkäpuolelle. Tässä tapauksessa riittää kuitenkin, että terävöityksestä tehdään vain 30-40 prosenttia. Sen jälkeen on mahdollista tehdä pääteroitus vesikivellä, jossa on hienompi karkeus.

Sen jälkeen kivi ja keittiöveitsi puhdistetaan parhaiten jauhelietteestä juoksevan veden alla. Hienohiontaan riittää yhdistelmäkivi, jonka karkeus on 1 000-6 000. Voit todeta, onko kaikki mennyt oikein, kun liu’utat juuri teroitettua veistä tomaatin yli.

Huusk Euroopassa

Mitä sinun pitäisi etsiä, kun valitset japanilaista keittiöveitsen?

Laadukkaan japanilaisen kokkiveitsen hankkimiseksi on tärkeää ottaa huomioon seuraavat kriteerit.
Huusk-veitsen suosittelut – japanilaisten veitsien materiaali

Käyttötarkoituksesta riippuen japanilaiset keittiöveitset valmistetaan erityyppisistä teräksistä. Tavallisesti veitsen terä koostuu kovasta mutta hauraasta hiiliteräsytimestä. Leikkauksesta riippuen tätä ympäröi yksi tai kaksi kerrosta pehmeämpää, mutta joustavampaa terästä, ja se hitsataan tulella. Tämä antaa terälle ihanteellisen tasapainon kovuuden ja joustavuuden välillä.

Nykyään käytetään pääasiassa japanilaisen Hitachi-valmistajan Yasugi-teräksiä. Näihin kuuluvat hiiliteräkset Shirogami, Aogami ja Kigami, jotka eivät ole ruostumattomia. Gingami taas on ruostumatonta terästä. Ei-ruostumattomia teräksiä voidaan teroittaa helpommin. Ne vaativat kuitenkin erityistä varovaisuutta, koska ne hapettuvat helposti joutuessaan kosketuksiin hapon kanssa. Mitä kovempi teräs on, sitä terävämpi se voidaan hioa. Samalla se on kuitenkin alttiimpi vaurioille.

Shirogami on hiiliteräs, jonka puhtausaste on erityisen korkea ja joka muistuttaa hyvin paljon japanilaista miekkaterästä. Sitä käytetään hienoissa japanilaisissa keittiöveitsissä. Aogami on kestävämpi kuin shirogami ja siksi kalliimpi. Sitä käytetään erityisesti raivaustöihin. Kagami on huonolaatuisempaa kuin shirogami. Gingami on ruostumatonta terästä, jota käytetään teriin, joiden on oltava vähemmän teräviä ja kestävämpiä. Nykyään käytetään kuitenkin myös monikerrosteräksiä, joissa eri teräslajeja voidaan yhdistää. Tulos muistuttaa erityisesti Damaskusterästä.

Klassisen japanilaisen Wabocho-veitsen kahva koostuu magnoliapuusta valmistetusta lähes lieriömäisestä kahvasta. Se on kiinnitetty terään puhvelin sarvesta tai puusta valmistetulla sulkukappaleella. Yobochoja valmistetaan myös eurooppalaisilla kahvoilla.

▶ Klikkaa tästä ja tilata HUUSK äärimmäinen alennus

Terän rakenne

Terän sisäistä rakennetta kutsutaan joko Honyakiksi tai Kasumiksi. Honyakin tapauksessa terä on taottu ikään kuin yhdestä kappaleesta ja tasaisesti. Kovaa terästä käytetään terän alaosassa terävyyden ja pehmeämpää terästä yläosassa joustavuuden vuoksi. Kasumi koskee laminointia. Tässä tapauksessa terä koostuu useista eri teräslajien kerroksista. Riippuen siitä, millainen terän hiominen on tarpeen, kovan hiiliteräksen ydin yhdistetään yhteen tai kahteen pehmeämmän teräksen kerrokseen.

Mitä kovempi teräs on, sitä jyrkempi ja siten terävämpi se voidaan hioa. Tämä tekee kuitenkin jo ennestään hauraasta materiaalista entistä alttiimman vaurioille. Näin ollen joustavammasta teräksestä valmistettu vaippa antaa tarvittavan vakauden. Tämä tekniikka antaa japanilaiselle kokkiveitselle sekä erityisen terävyyden että pitkän käyttöiän.

Teroitus

Materiaalin lisäksi myös hiomalla on suuri merkitys japanilaisten veitsien erityiselle terävyydelle. Monikäyttöisissä veitsissä, kuten santokuveitsissä, on usein kaksiteräinen reuna, jota kutsutaan ryobaksi. Terävissä japanilaisissa keittiöveitsissä, joita käytetään tarkkoihin töihin, kuten kalan fileointiin, on kuitenkin kataba eli yksiteräinen terä. Veitsen terän sisäinen rakenne määrää muuten myös terän terän terän. Tasaisesti taotun Honyaki-terän osalta materiaalilla on vain vähäinen merkitys terän hiomiseen.

Kasumiterän osalta on kuitenkin ennen takomista päätettävä, hiotaanko se toiselta vai molemmilta puolilta. Kataban terä koostuu vain kahdesta teräkerroksesta: pehmeämmästä teräkerroksesta hiotulla puolella ja kovasta teräkerroksesta litteällä puolella. Molemmin puolin teroitettavat veitsenterät koostuvat kolmesta kerroksesta. Molemmilla puolilla kova hiiliteräsydän on päällystetty pehmeällä materiaalilla. Japanilaiset keittiöveitset on usein hiottu yhdeltä puolelta. Tämän vuoksi niitä voi ostaa vasen- tai oikeakätisinä veitsiä. Yleiskäyttöön tarkoitetut veitset sen sijaan ovat symmetrisiä. Niitä voidaan käyttää joko vasemmalla tai oikealla kädellä.

▶ Klikkaa tästä ja tilata HUUSK äärimmäinen alennus

Tags:
IPS, No PR, Wire

Tags

18 Comments

Click here to post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *